Löytöjä Kierrätyskeskuksesta 🤍

Hiihtolomaviikko ja meidän sakki irtautui arjen kuvioista mökille 🤍

Omituinen talvi siinä mielessä, että jäätiestä ei tietoakaan.... Meri on pitkälti auki ja tulimme mantereelta saareen veneellä. Viime vuonna kävelimme jäitä pitkin ja katselimme kuinka muutama mökkinaapuri tuli autolla saareen. Talvella onkin paras tuoda painavaa kamaa saarimökille! Saa peräkärryn kyydissä ihan ovelta ovelle.

Olen tehnyt suursiivousta kotona, äidin kämpillä sekä mökillä ja tänään vihdoin sain vietyä ylimääräiset tavarat Uudenkaupungin kierrätyskeskukseen. Kuusi Ikean kassillista lähti, vaan aina sieltä tarttuu jotain mukaankin.... 🤭

Olen jo pitkään haaveillut Karhulan keittiötölkistä viiden litran koossa. Kotoa löytyy kansi, mutta itse tölkki on antanut odotuttaa itseään. Kunnes tänään tölkin kanssa kohtasimme, täydellinen viiden litran tölkki ja hinta 8e. Ei tarvinnut miettiä, että ostanko! Ajattelin laittaa siihen jotakin salaattia tai yrttiä kasvamaan, mutta onko muita ideoita? Kotoa löytyy noin kymmenen kappaletta kolmen litran purkkeja, ne on täydellisiä kynttilöille 🤍

Tölkin vieressä oli pienempi ilvestölkki, hintaa sillä 3e. Nappasin mukaan, sillä sipulit ja kananmunat ovat kaivanneet siistiä säilytyspurkkia. 


Näiden lisäksi löytyi vielä Riihimäen narupurkki. Siihen menee kaikki paistinlastat ja kihvelit nätisti. Nämä kolme purkkia yhteensä 20e. 

Mutta se löytö, joka mieltäni eniten lämmitti, oli säästöpossu. Tai oikeastaan säästölehmä. Niin söpö, etten voinut jättää ostamatta, tulevalle agrologille täydellinen hilupurkki! Lehmä muistutti osittain muumia, ehkä se sen takia niin kovasti minuun kolahtikin 😅


Valmistaja tuskin on kukaan kuuluisa ja varmaan näitäkin on maailmalla sen tuhat kappaletta, mutta äidiltäni jääneet kolikot säilyy nyt söpösti siinä. Äiti on joskus nuorena reissatessaan säästänyt kolikoita ympäri maailman ja ei kehdattu niitä hävittää. Lehmän sisällä säilyy pesetat ja dollarit, muutama vanha markkakin on tallella. 


Se on varmaan osittainen keski-ikä, mikä pistää pohtimaan tavaran määrää jaa ostettavia asioita. Huomaan olevani nykyään aika tarkka siitä, mitä ostan. Krääsää lähtee mukaani enää todella harvoin (tämä lehmä oli harvinainen poikkeus!). Arvostan kotimaisia tuotteita sekä vintagea. Iittalaa, Artekia sekä Riihimäen ja Karhulan lasia nappaan talteen tarpeen mukaan. Havahduin myöskin yksi päivä siihen, että haaveilin Marimekon laukusta. Mitä ihmettä? 

Uutena ostan aika vähän yhtään mitään. Haen asioita aina ensin kirpputoreilta ja netistä second handina, joskus rakentelen asioita itse. Ja välillä huomaan, että ajan kuluessa joitain asioita ei enää tarvitsekaan. Mutta jos liikutte Uudenkaupungin liepeillä, niin käykää kurkkaamassa Aktivointikeskus Puusti, melkoinen aarreaitta toisinaan ja edullinen sellainen! 54. Kasvin Talo - Uudenkaupungin Vanhat Talot ry (uginvanhattalot.fi)


Kommentit

Suositut tekstit