Ruokapöytä lankuista

Sain vuosia sitten läjän vanhoja lankkuja. Osa niistä oli päistään huonossa kunnossa, joten moottorisahalla napattiin heti jo mädät osat pois. Mietin, että mitä niistä tekisi... Ruokapöytä ehkä, vaan siitä tulee tosi painava.


Päätin kokeilla. Lankut pätkittiin samaan mittaan ja hiottiin puhtaaksi. Ne olivat olleet vuosia ladossa, joten pölyä ja pinttymää riitti. Tämän jälkeen käsittelin ne Osmocolorilla.
Käsittely ja hionta sujui kivuttomasti, kun työn alla oli puhdas puu.


Lankkujen kuivuttua ne liitettiin yhteen jykevällä rautapannalla. Pöytälevy oli nyt valmis ja painoa sillä oli paljon!
Purkasin meidän vanhasta pöydästä pöytälevyn irti ja jalat kehikkoineen ruuvattiin lankkulevyyn kiinni. 


Koko komeus kannettiin keittiöön ja ruokatuolit laitettiin viereen. Kohtasin heti ongelman, jota en ollut tullut ajatelleeksi: pöytälevy oli nyt niin paksu, että tavalliset ruokapöydän tuolit jäivät liian matalaksi. Varsinkin lapset joutuivat kurottelemaan syödessään.

Oli siis lähdettävä tuolikaupoille! Baarijakkaran tyyppiset tuolit voisi toimia, niissä korkeutta olisi riittävästi. Täydellisiä jakkaroita ei heti löytynyt, joten pöydän ääressä oli ensin kankaiset tuolit, tämän jälkeen vuorossa oli pinnatuolit. Pinnatuolit muuttivat ystävälleni ja tilalle tuli korituolit.


Baarijakkarat on edelleen hakusessa, mutta pöytä on palvellut tukevasti jo useammat ruokailut ja pidot. Tykkään siitä hurjasti! 


Lopulta kirpputorilta löytyi mustat nahkaiset baarijakkarat. Niissä oli riittävä korkeus ja kurottelu syödessä jäi. 

Postauksessa olevat kuvat ovat meidän vanhan talon keittiöstä. Se oli ihanan tilava ja tämä ruokapöytä mahtui sinne miten päin vain. Nykyisen kotimme keittiö on huomattavasti pienempi ja pöytä on hiukan liian massiivinen kyseiseen tilaan. En aio kuitenkaan luopua siitä vielä, jospa sitä ensin hiukan lyhentäisi? Tai keittiötä laajentaisi tulevan remontin yhteydessä? 

Kommentit

Suositut tekstit