Ulkovaloja saaristoon

Syksy toi tullessaan myös pimeyden, oli pakko miettiä ulkovaloja kallioiseen ja mäkiseen tonttiin. Onneksi sähköasentaja löytyi hyvinkin läheltä ja projektia oli helppo lähteä toteuttamaan. Valitsin ulkovaloiksi Airamin "Kallio"-pollarit ja olen ollut niihin todella tyytyväinen! Värinä tummempi harmaa. Valaisevat tonttia todella hienosti ja tehokkaasti.


Kun valaisinmalli oli päätetty, piti pohtia mihin niitä asettelee ja montako tarvitaan. Päädyimme neljään valoon: yksi tuli huussin eteen, yksi mökin nurkalle, yksi saunamökin nurkalle ja viimeinen lähemmäs rantaa. Näin tulee tärkeimmät kulkureitit valaistua.


Sitten alkoikin se haastavin osuus, kaapelin veto maahan, toisinsanoen kallioon. Paikoittain kaapelin sai todella siististi vedettyä ja piilossa mättään alla, mutta muutamiin kohtiin piti piikata kaapelille väylä ja piilotella sitä betonilla. Lopuksi kasasimme isoja kiviä valojen juureen somisteeksi. Työ ja vaiva kannatti! 



Kesäisin kuljemme pitkälti luonnonvalossa, tähdet ja kuu valaisevat auringon ohella. Mutta talvisin nämä ovat kyllä olleet paikallaan! Lisäävät ulkoilua ja sen sujuvuutta. 

https://www.airam.fi/tuote/kallio-kallio-pollarivalaisin-ip44







Kommentit

Suositut tekstit