Uudenkaupungin vanhat talot

Vihdoin! 

Vihdoin viimein pääsimme serkkuni kanssa katsastamaan Uudenkaupungin vanhat talot. Niin monta vuotta on yritetty päästä, mutta on ollut korona tai tapahtuma on ollut peruttu tai jotain muuta estettä.


Ja kyllä kannatti odottaa! Aivan ihania taloja kurkittavana ❤️ Kiitos kaikille, jotka ovensa meille avasi. Yritin muistaa jokaisen vieraskirjaan kirjoittaa muutaman kauniin sanan.

Ostimme kahden päivän liput. Alla kuvasaldo lauantailta.



Meillä on tulossa kotiin keittiöremontti, ja haaveilen puuhellasta. Niinpä jostain kumman syystä jäin keittiöitä monessa kohteessa ihastelemaan. Tässä kohteessa isäntäväki oli tehnyt taulun remontin aikana löytyneistä tapettikerroksista (kuva alla). Ihana idea!




Päivä oli todella lämmin ja puutarhat syksyisessä loisteessa. Tässä kohteessa oli ihana isäntäväki ja niin kaunis piha! Mieleen tuli Astrid Lindgrenin sadut.

Ikkunan väliin oli laitettu monessa kohteessa kaikkea suloista. Sommitelmia oli luonnosta sekä pienistä esineistä.

Yritin vähän bongailla keittiön valaistukseen ideoita, mutta mitään kovin erikoista ei osunut silmään. Monessa kohteessa oli päädytty klassisiin ratkaisuihin. Naantalin asuntomessuilla pari vuotta sitten valaisimet oli isossa roolissa ja sieltä kuvailin oikeastaan vain niitä.


Ihastelimme myös tauluja ja tapetteja. Ihanan värikkäitä katseenvangitsijoita monessa kohteessa! Varsinkin tämä yksi keittiö, jossa emäntä oli valinnut itselleen rohkean tapetin. Ja ei ollut mikään ihan ilmainen, 260€ rulla! 

Laivakoiria oli monessa kohteessa. Niitä oli joko pareittain tai ulkomaan tuliaisten vierellä. Yllä oleva ananas oli Balilta.

Minulla on laivakoira ja nyt iski hinku löytää sille kumppani. Enpä ollut aiemmin ajatellut, että niitä on tapana pitää pareittain.



Pihakirppiksiä oli paljon ja tosi kivaa tavaraa tarjolla hyvään hintaan. Teen löydöistä oman postauksen, mihin summaan vähän viikonloppuna mennyttä rahaa. Moni kirpputori oli myös auki, piipahdimme nopeasti Wanhaan Mestariin.



Tavaraa oli P A L J O N. Osa ihan hyvää ja osa ei niin hyvää.... Hintataso oli hyvissä tavaroissa kuitenkin sellainen, että jätin ostamatta. Samoja asioita on saanut aktivointikeskus Puustista huomattavasti halvemmalla, mutta se ei harmiksemme ollut auki.



Kyseinen Pomona oli todella likainen ja nuhjuinen. En halunnut edes koskea siihen. Olisi kyllä kaikille suotavaa, että kirpputorille tuotaisiin siistiä ja puhdasta tavaraa.

Jatkoimme matkaa satamaan ja siitä venekyydillä Hattukariin. Hattukarissa oli yksi kohde, Pelopolo. 




Kyseinen saari ja huvila oli ollut yhden suvun käytössä jo vuosikymmeniä. Mökki oli sähkötön ja kaipasi jo päivitystä. Venematka oli ihana ja saarikohde kiinnosti tottakai! Tontilla oli ihania pikkurakennuksia paljon ja kaikki samaan tyyliin sopivia, arkkitehtuuri oli söpöä.




Saarireissun jälkeen alkoi jo olla melkoinen nälkä. Suunnattiin nokka kohti Kapteenin makasiinia. Jokirapusalaatti ei petä kyllä koskaan! Ja Pakkahuoneelta napattiin jätskit.



Summattiin syödessä hiukan nähtyjä taloja ja ajatuksia. Osa kohteista oli todella ihania ja stailattuja. Oli kuunneltu talon henkeä ja kunnioitettu vanhaa. Mutta osa kohteista aiheutti hiukan ihmetystä. Ymmärrän toki, että tapahtumaan halutaan paljon vanhoja taloja. Mutta en tiedä ovatko epäsiistit ja täysin viimeistelemättömät kohteet kenellekään eduksi? Näitä kohteita en kuvannut, tavaraa oli niin paljon että talo vähän niinkuin "hukkui" kaiken roinan alle.



Sametti- ja nahkasohvia oli yllättävän paljon sisustuksessa! Vähän innostuin itsekin sametista. Ja värejä oli käytetty rohkeasti, ihanaa!

Sitten päivän viimeinen kohde keskustassa, ah se oli ihana! Pihalla oli vanhoista ikkunoista tehty kasvihuone. Idea menee ehdottomasti käyttöön itsellänikin! Ja se sauna ja puutarha, voi jestas kun oli kaunis!




Sauna oli rakennettu kellariin ja siellä oli jotenkin ihanan rauhallinen harmonia. Yksinkertainen, kaunis sauna.





Tästä kohteesta jäi hyvä mieli. Ihana, suojaisa puutarha paljuineen ja saunoineen. Oli oikein kaunis kohde! 

Tähän asti olimme kulkeneet jalkaisin (paitsi saarireissu tietenkin veneellä) ja askeleita oli yli 18000. Jalat alkoivat jo kertoa, että pieni tauko voisi olla paikallaan 😅 Suuntasimme autolle ja änkesimme kirpputorilöytöjemme joukkoon. Ihania juttuja tarttui kyllä mukaan lauantailta! 

Päivän viimeiset kohteet olivat Pyhämaassa. Ensimmäisessä oli vastassa lampaat ja kauniit ovet.



Toisessa kohteessa oli vastassa ihana isäntäpari! Heillä koti oli oikeasti kotoisa ja lämpöinen tunnelmaltaan. Siellä hörpättiin myös iltakahvit.




Heidän keittiö oli aivan ihana! Pyörin siellä pitkään ja koitin rekisteröidä kaikki pienetkin yksityiskohdat ja esineet. Tavaraa oli paljon, mutta äkkiseltään katsottuna kaikki oli tarpeellista ja käden ulottuvilla. Valot oli asennettu niin, että hirsiseinä korostui.


Kyseinen tila tarjosi majoitusta ja pitivät myös pizza-iltoja. Menen kyllä ehdottomasti käymään, viimeistään ensi kesänä!


Ilmapalloja oppi etsimään yhden päivän aikana. Ne ilmoittivat tapahtumassa olevista kohteista.


Viimeisen kohteen huussista vielä kuva, käsipesupiste oli todella hauska ja näppärä.

Pää humisi ideoita ja puhelin on täynnä kuvia. Mentiin iltamyöhään vasta mökille ja pureskeltiin päivän anti. Pihakirppikset sai kyllä paljon plussaa! Oikein onnistunut eka päivä. Ja aivan älyttömän iso kiitos kaikille kodeille, jotka päästävät vieraat ihmiset nurkkiinsa ihmettelemään. Näki kyllä, että monessa kodissa oli tähän tapahtumaan panostettu.

Kohti huomista!


Kommentit

Suositut tekstit