Uudenkaupungin vanhat talot, Day 2

Sunnuntai ja oltiin reippaana heti aamusta ensimmäisessä kohteessa. Aurinko paistoi taas täydeltä taivaalta ja eilen illalla otetut magnesiumit oli yön aikana palauttanut jalkoja. Askelsaldo eiliselle oli loppujen lopuksi yli 20 000 ja kyllä sen illalla kintuissaan tunsi.


Ensimmäinen kohde oli aika sinisävyinen ja ihastuin jälleen keittiöön. Tunnelma oli myös melko kodikas, rottinkia ja viherkasveja oli sisustuksessa käytetty paljon.

Toinen kohde olikin sitten VALTAVA. Mietin väkisinkin (ja kauhuissani), että kuinkahan paljon sen lämmitykseen kuluu paperirahaa talvisin. Talon omistaja oli aivan ihana ja kertoi talosta paljon, mutta en kehdannut lämmityskulujen hintaa kysyä.




Tämä jättimäinen kohde oli ensimmäinen, jossa valaisimet olivat erikoisia. Jes! Niitä olin jo kaivannutkin ja bongasin heti jugend-valaisimia. Kaikki valaisimetkin oli valtavia, siihen tilaan ja huonekorkeuteen olisi pienet tuikut hukkuneetkin.


Tapetit olivat rohkeita ja tummiakin, mutta jälleen kerran suureen tilaan ne mahtui sopusuhtaisesti. Vaikka tummaa pintaa oli paljon, tila ei käynyt ahtaaksi. Yläkerran wc oli kaiken väripaljouden jälkeen mukavan rauhallinen.


Yläkerran pesutilat yllätti! Pesuhuoneessa oli kattoparrut esillä ja värimaailma hyvin punertava. Saunaan oli tuotu japanilaista fiilistä hiekalla ja kivillä. Ensimmäinen kerta, kun tällaisen saunan näen! Emäntä oli tehnyt hiekkaan kuvion lasten haravalla.





Tämän kohteen jälkeen kävi kyllä puheensorina. Talo oli niin täynnä erikoisia ratkaisuja ja pintoja, joissa riitti ihmeteltävää vielä kotimatkallekin.


Kolmas kohde oli sisustuksellisesti mun lemppari. Ihania isoja talonpoikaiskaappeja, vanhoja huonekaluja ja värit harmoniassa toistensa kanssa.


Talossa asuu paikallinen kenkäkauppias ja ovikolkuttimena oli mikäs muukaan kuin saapas ❤️


Keittiö oli tässäkin kohteessa ihana ja olkkarissa oli vanha puusohva kukkatasona. Koin "ahaa"-elämyksen. Meillä on kotona vanha puusohva, joka pyörii huoneesta toiseen eikä löydä oikein sohvana paikkaansa. Hyödynnänkin sen jatkossa kukkasille!




Tässäkin kohteessa WC oli söpö! Sininen väripilkku sopi kodin teemaan täydellisesti.


Olkkarissa ihastelin taulua ja värimaailmaa. Tämä kohde taisi mennä itselläni TOP 3 - joukkoon.



Pihakirppiksiä osui kierrokselle useampia, mutta tavaratarjonta oli melko suppea. Ilmeisesti eilisen aikana oli myyty jo kaikki helmet. Nyt oli lähinnä jäljellä enää vanhoja vaatteita sekä kenkiä, pehmoleluja ja ulkomaisia kuppeja. 


Viimeisenä kohteena käytiin katsomassa vanha tupakkatehdas. Se oli täyden remontin tarpeessa. Kuuntelin nykyistä omistajaa, jonka haave oli joskus remontoida siitä asuinkelpoinen. Nykyinen taloustilanne ja kaikkien kustannusten nousu kuitenkin jarrutti ja ehkä jopa täysin esti sen haaveen. Iski ihan suru. Kohde oli historiallisesti mielenkiintoinen ja jollekulle rakas, mutta jälleen kerran raha määritti sen kohtaloa.

Ihastelin kohteen ikkunoita. Ei siinä kohteessa oikein muuta kuvattavaa ollutkaan vielä, kun kaikki oli purettu niin pitkälle, kuin voi sisätiloista vain purkaa.


Lopuksi suuntasimme vielä pihakirppiksille kaupungin laidalle. Niiden kerrottiin olevan auki vain sunnuntaina ja klo 12 eteenpäin. Ajomatkaa oli useampi kilometri, olimme ensimmäisessä paikalla tasan klo 12. 

Kirppis koostui parista pöydästä ja rekistä. Yksityinen myyjä myi vanhoja vaatteitaan ja kenkiään. Tarjonta oli silmäilty minuutissa läpi ja hiukan pettyneinä lähdimme kohti toista kirppistä. Josko sieltä löytyisi aarteita? Se oli vielä suppeampi. Yksi ainoa pöytä, jossa jokunen vaate. Melko turha ajo oli se, mutta tulipa nähtyä Uudestakaupungista sellainen alue, jossa en ole ennen vielä käynyt.

Kotimatkalla pysähdyimme vielä Wanhaan Nestoriin Maskussa. Tällä kertaa ei tarttunut mitään matkaan mukaan, tarjonta tuntu olevan sama kuin kesällä. Kirppislöytöjen saldo jäi siis lauantain löytöihin, joihin olin kyllä varsin tyytyväinen.



Vielä kerran iso kiitos tapahtuman järjestäjille ja kaikille kohteille. Teidän ansiosta iso ihmisjoukko sai taas intoa ja inspiraatiota vanhan talonsa korjaamiseen. Sisustusideoita lähti mukaan useammalle ja monen haave vanhasta talosta sai rohkeutta alleen.

Kiitos Ugi ❤️


Seuraavaan postaukseen kerään kirppislöydöt ja viikonlopun budjetin. Niin ja hei, meidän Unholakin on vihdoin maalattu ja öljytty! Aika päivittää siis lopputulos ❤️ 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!


Kommentit

Suositut tekstit