Kirppislöydöt Uudenkaupungin vanhat talot -tapahtumasta

Purkailin pihakirppisten löytöjä kotiin ja totesin, että tälläkään kertaa ei tullut hutiostoksia. Kaikki löydöt löysivät paikkansa ja rahaa meni maltillinen määrä.

Syksyinen kranssi asettui ulko-ovelle. Lapset olisivat kovasti halunneet maistella sen marjoja. Ja kieltämättä, on ne aika herkullisen puolukkaiset! Sovittiin kuitenkin, että näitä ei syödä. Hinta 2€.

Nahkainen pussukka oli kuin uusi. Ei mitään jälkiä missään ja solki tosi napakka. Se löytyi ekalta pihakirppikseltä ja hinta 0€.

Laitoin siihen sisälle hiuspinnit. Olen jo jonkun aikaa hakenut pinneille omaa säilytyspussia, joka olisi helppo ottaa reissuunkin mukaan. Tässä se nyt on! Ja vessan kaappiin menee hyvin ❤️

Nahkapussukan mukana tuli vanha kampa. Se oli löytynyt yhden talo-kohteen vintiltä. Kampa oli mielestäni jotenkin sympaattinen, joten otin sen mukaan koristeeksi. Se löysi paikkansa yläkerran vessasta keittiötölkin viereltä. Hinta 0€.

Ensimmäisten löytöjen joukkoon kuului myös tämä puurasia. Myyjä kertoi sen olevan oikeasti todella vanha ja löytyneen talon vintiltä. Rasia oli hajuton, tahraton ja todella kaunis. Tiesin heti, että mitä siihen laitan: mummin meripihkakorut olivat rasiaa vaille, tässä se nyt oli. Hinta 5€.


Meripihkakorun lisäksi laitoin sinne Keniasta saadut rannekorut sekä lasten tekemät korut. Rakkaita aarteita siis rasia täynnä.

Nahkainen jakkara kiinnitti sekä minun että serkkuni huomion. Minun onnekseni serkun kämpillä ei kuulemma ollut jakkaralle tilaa. Nahkapinta oli täysin ehjä ja hyväkuntoinen, myyjä kertoi sen olevan -70 luvulta. Meillä oli joskus näitä mummolassa, mutta ne olivat konjakin sävyisiä. Tässä on ihanan syvä punertava sävy! Hinta 8€.

Jakkara päätyi nyt olkkariin. Lapset olivat sen jo aamulla telkkarin eteen kuskanneet, ilmeisesti siinä oli mukava istua ja katsella piirrettyjä. Luulen, että tämä jakkara seilaa meidän kotona huoneesta toiseen. Sen päällä on kiva istua ja laittaa esimerkiksi pönttöuuniin tulet. Tästä jakkarasta sekä puurasiasta olen erityisen onnellinen, hyvät löydöt ja loistavat hinnat!

Mökille jäi kaksi löytöä, kultainen palmu sekä Rondo-kattila. Palmu sopi hyvin laivakoiran ja kilpikonnan kaveriksi. Hinta 2,90€.


Palmu oli ostoksena täysin päähänpisto, myönnetäköön se. Rondokattilaa olen kaipaillut ja nyt sellainen tuli vastaan. Siinä oli hintapyyntö alkuun korkeahko, mutta sain tingittyä sen suht järkevään hintaan. Olen näitä halvemmallakin nähnyt, mutta myös korkeammilla hinnoilla. Hinta 20€.


Päätin, että kattiloita on nyt mökillä riittävästi. Kotiin toki mahtuu vielä 🙈

Nämä pienet käsinmaalatut kynttilänjalat menivät nyt kukkatasolle. Mutta ajattelin laittaa ne jouluisiin asetelmiin ikkunan väliin, kuten meillä mummolassakin aikanaan oli. Kynttilöitä tuskin niissä poltan. Tallessa kyllä on enkelikellon kynttilöitä, jotka näihin mahtuisi. Hinta 0€.

Rottinki-lasinen alusta oli niin söpö, että koin toisen päähänpiston. Huurrelasin kuviointi on todella kaunis. Tämä tulee tuikkujen alle, kunhan tuikkukausi kunnolla käynnistyy. Hinta 5€.


Sitten oli vielä tämä perhoshihainen musta H&M mekko. Siinä oli laput vielä kiinni, uusi ja käyttämätön siis. Sattui sopivasti vielä oikea koko, joten ostopäätös oli helppo. Tämä oli sunnuntaina jo heti käytössäkin, ilma oli niin helteinen. Tällaiset "ei liian juhlavat"- mekot on hyviä, tulee käytettyäkin sekä töissä että kotona. Oikein hyvä löytö, mekkoa olen koko kesän etsinytkin. Hinta 8€.


Keniasta ostamani vyölaukku menee tän mekon kanssa täydellisesti!

Pihakirppiksillä oli lauantaina todella hyvää tavaraa tarjolla ja kivoilla hinnoilla! Ostettavaa olisi ollut vaikka kuinka, mutta olimme jalkaisin liikkeellä ja kaiken kantaminen rajoitti ostohaluja. Mutta voi vitsi, sinne jäi ihania huonekaluja sekä astioita, sisustukseen kaikkea ihanaa ja wanhaa sekä vaatteita ja kenkiä. Lapsille oli tarjolla leluja ja pelejä, kirjoja oli myös melko reilusti. Eli laidasta laitaan siis kaikille jotakin!

Sunnuntain tarjonta olikin selvästi jo suppeampi. Jäljellä oli lähinnä vaatteita ja kenkiä sekä lasten leluja. Kaikki erikoisemmat aarteet olivat löytäneet uusiin koteihin jo lauantain aikana.

Viikonlopun kulut: 

Kirppisostokset maksoi yhteensä 50,90€. Venematka Hattukarin taloon maksoi 6€ ja kahden päivän tapahtumaliput oli 36€. Eväät ja kahvit maksoi yhteensä noin 34€ eli koko viikonloppu alle 130€. 

Kommentit

Suositut tekstit