Syksyn merkkejä saaristossa

Ensimmäisiä syksyn merkkejä jo havaittavissa, vaikka kovasti koittaa ajatella, että "vielä on kesää jäljellä....."


Näin syksyn tullen huussipolulle ilmestyy Robin. Kyse on rupikonnasta, joka on pitänyt reviiriään meidän huussin nurkilla nyt jo neljättä vuotta. Voi olla, että Robin on elänyt siinä jo kymmeniä vuosia aiemminkin. Kesähelteellä Robinia ei näy, mutta nyt se hengailee tuossa päivät pitkät.

Opiskeltiin eilen illalla lasten kanssa sammakoiden sielunmaisemaa. Rupikonnat on hyvin pitkäikäisiä kavereita, elinikä jopa 40 vuotta! Ne on myös hyvin paikkauskollisia. Lapset nimesivät Robinin, liekö nimi ei miellytä vaiko meidän touhut, sillä hyvin tuomitsevasti se välillä meidän menoa katsoo. Eikä kyllä väistä yhtään. Pelkäänkin välillä, että hämärässä joku astuu sen päälle.


Korkeampi aamukaste paljastaa myös hämähäkit. Pihamaa on täynnä seittiä. Tutkailtiin mielenkiinnosta, että löytyykö jokaisesta seitistä asukki. Ja kyllä, löytyy. Tällä tontilla hämähäkkejä on siis tuhansia. Kiva.

Mustikoita tuli tänä vuonna runsaasti ja nyt on myös puolukkaa. Ajateltiin käydä tarkistamassa myös sienipaikat, josko jotain kerättävää olisi ☺️



Vaikka syksy tulee, niin tämä ranta ei hiljene. Loppusyksystä tontille tulee uusi laituri ja samalla rantaa hiukan ruopataan. Terassi on myös vielä öljyämättä, mutta muutoin mökki on valmis! Tykkään tosi paljon tuosta mustan ja ruskean yhdistelmästä.


Ovet, kaiteet, rappuset ja terassi käsitelty kahteen kertaan Tikkurilan Valtti Plus Terrace Oililla, sävynä ruskea.


Toimme alkukesästä kotoa juhannusruusua. Toinen siirretyistä ruusuista näyttää selvinneen muutosta hyvin, sillä uutta lehteä ilmestyi koko kesän. Toinen ruusuista ilmeisesti kärsi enemmän, sillä se on muuttunut ihan ruskeaksi. Elättelen kuitenkin toiveita, että josko se siitä vielä elpyisi ja piha täyttyisi ruusuilla. 


Istun tätä kirjoittaessa meidän vanhan laiturin rippeillä. Näkymä on tuo ylempi kuva ja korvissa suhisee ainoastaan kaislat ja tuuli.
Tällä hetkellä tämä on maailman ainoa paikka, jossa hartiat laskee alas ja olotila tasaantuu. 

Keskeneräisyydestä huolimatta kaikki on hyvin.

Kommentit

Suositut tekstit