"Uusi" huussi 🤍 Ja sen budjetti

Meidän ulkovessa valmistui sopivasti juhannukseksi. Siitä tuli melko söpö! 


Remontin vaiheista kerroinkin jo aiemmin. Siihen postaukseen jatkona, parketti sahailtiin kuviosahan avulla valmiiksi ja hiottiin. Hiomisen jälkeen käsittelin sen sävytetyllä lakalla, sävy on nyt sama, kuin mökin lattioissa.

Parketin kuivumisen aikana maalattiin nuoremman poikani (7v) kanssa lattialistat. Listaa löytyi sopivasti mökin alta ja valkoista maalia jäi seinien jäljiltä. Poikani maalasi ja hänen jäljiltään ne myös laitettiin paikalleen. Maalausjälki ei ehkä ole kaikista tasaisin, mutta hän oli työstään niin ylpeä, etten hennonnut parannella jälkeä. Ja mitäpä sitä liikaa sipistelemään, nyt on lasten kanssa toteutettu huussi ja myös heidän työnsä jälki saa näkyä 🤍

En henkilökohtaisesti pidä listottamisesta, se jiiriin saaminen on aina ollut vähän niin ja näin... Mutta löysin yksi kaunis päivä Instagramista ihanan videon, jossa oli niin selkeä ohje jiirin tekoon! Tein tuon ohjeen mukaan ja voi onnistumisen riemu! Nyt tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että voin tehdä listoitusta jatkossakin.

En saanut parkettia niin tasaisesti leikeltyä, että se olisi muotoillut istuimen muotoja tiiviisti. Niinpä hyödynsin vanhaa kahvisäkkiä loppusilaukseen. Sain aikoinaan töistä pari juuttisäkkiä ja ne ovat pyörineet täällä, odottaneet ideaa ja käyttöä. Päällystin säkin palalla tuuletusputken ja istuimen ympäryksen. 

Säkki vaati hieman koviketta reunoilleen, jotta sen sai aseteltua tuuletusputken ja istuimen ympärille. Rautalankaa ei juuri siihen hätään löytynyt, mutta sähköjohto ajoi saman asian.

Ja niin huussi oli vihdoin valmis!

Laskeskelin tuossa eilen, että paljonko tähän remonttiin kului rahaa. Puolipaneelit, sähkökaapelit ja parketti olivat ilmaisia. Samoin Airamin ulkovalo. Virtasen maalipurkit olivat näytepurkkeja, eikä niihin kulunut penniäkään. Lattialistat ilmaiset.


Askartelin uuden vessapaperitelineen vanhemman poikani kanssa ja se tehtiin jämälaudoista ja maaleista, hinta sille 0€, muistot arvokkaimmat 🤍. Ovimatto on Jyskistä ja se maksoi noin 7€.

Vihreä ja valkoinen maali maksoivat yhteensä noin 45€ ja parketin lakka taisi olla kympin.


Oksat on rakkaudella kerätty lasten kanssa ja naru löytyi varastosta. Kranssin väsäsin äidiltäni jääneistä tekokasvien lehdistä. Peilin ostin Tokmannilta, se oli vitosen.


Puolipaneelit muuttivat käsipesupisteen mittoja sen verran, että vesi roiskuu nyt hiukan paneeleille. En ottanut sitä huomioon remonttia tehdessä, mutta nyt sille täytyy keksiä jokin ratkaisu. Pohdin paria valkoista laattaa, jos ne liimaisi tuohon pesunurkkaan? Laattoja löytyy kotoa, joten niitä ei tarvitse ostaa mistään.

Seinälampun ostin Tokmannilta ja se maksoi 28€. Muut sisusteet olivat jo entuudestaan. Hintaa huussin täydelle muodonmuutokselle tuli siis alle 100€.


Ei mielestäni paha hintalappu ollenkaan! Isoin säästö tuli ilmaisesta puutavarasta, jota edellinen omistaja on mökin alle säästänyt.


Seuraavaksi siirryn mökin maalauksen pariin. Päässä pyörii miljoona muutakin ideaa, katsotaan mitä sitä lopulta saa lomalla aikaiseksi.

Ihanaa juhannusta kaikille 🤍


- Jenna


Kommentit

Suositut tekstit