Huussin ulkopuoli vihdoin valmis


Yllättävän kauan aikaa vie yhden huussin remontointi. Tässä on saanut sietää keskeneräisyyttä paljon viime viikkoina. Mutta viimein olisi huussi ulkopuolelta valmis! Laitan vielä ennen ja jälkeen kuvat ulkopuolelta.



Vanha väri toi mieleen Leviksen farkut, sellaiset ihanan kuluneet ja nukkavierut. Vanha pinta harjattiin puhtaaksi, lähinnä siinä oli hämähäkinverkkoja ja siitepölyä. Putsauksen jälkeen projekti alkoi katon pesulla. Sammal ja muu pinttymä lähti teräsharjan ja veden avulla. Puhdistuksen jälkeen ruiskuttelin katolle laimennettua homeentappajaa (Virtasen). Sen pitäisi tehota myös sammaleeseen.


Virtasen tuotteilla jatkettiin, sillä mökki sai pintaansa Virtasen neljän öljyn maalin. Käytin ensimmäistä kertaa kyseistä tuotetta ja tykkäsin kovasti! Ihanan riittoisa, maalasin tuon kuitenkin kahteen otteeseen ja maalia meni alle 1,5l. Sävyksi valikoitui musta ja kuivuessaan siitä tuli mukavan mattapintainen. Mielenkiintoista nähdä, halkeileeko ja hilseileekö tuon pinta vuosien varrella. Pinta jäi paljon pehmeämmäksi, kuin muilla maaleilla. 

Pohdin pitkään, että vedänkö kaikki mustaksi, mutta pelkäsin lopputuloksen olevan liian raskas. Valkoinen ei tullut kuulonkaan, koska mitään muuta mustavalkoista täällä ei ole kaveriksi. Lähdin siis hyötykäyttämään puolipaneeleista jäänyttä vihreää maalia oven- ja ikkunanpieliin. Lopulta maalasin ovenkahvat ja räystäät myös vihreäksi. Nuorempi poikani totesi lopputuloksen nähtyään, että huussi muistuttaa nyt linnunpönttöä :)

Kuivuminen työn aikana vei paljon aikaa, yhteensä varmaan viikon verran. Joka ikinen viikonloppu olen tätä työstänyt, mutta vasta nyt sain paikoilleen ulkovalon ja kukkaset seinälle. Pöllö tuli omalle paikalleen oven ylle.


Kukkasten joukkoon tökkäilin vanhoja joulukuusen oksia, jotta asetelmasta tuli runsaampi. Tulipa nyt hyötykäyttöön nekin havut.


Peltinen pöllö on Pyhämaan kyläkaupasta ja minulle rakas 🤍  Nyt se asettuu "linnunpöntölleen" kauniimmin, aiemmin tuntui ettei sininen taustaväri tuonut sitä oikein oikeuksiinsa. Ukovalo on Airamin "Nora" ja samaa sarjaa saunamökin valojen kanssa.


Huussi rupeaa olemaan valmis myös sisältä. Nyt on jälleen kuivatusvaihe meneillään, sillä parkettilattian lakka siveltiin tänään. Seuraavaksi olisi tarkoitus laittaa lattialistat ja sittenpä se alkaisikin olla siinä. Jospa juhannuksena voisi nauttia jo valmiista huussista?


Olen kehunut tätä paikkaa hyttysvapaaksi, varmaan meren ja tuulen takia täällä ei yleensä itikoita ole. Mutta tänä kesänä tilanne on ollut kyllä aivan eri! Maalauspuuhat oli välillä aivan tuskaa ja Offia sai lisätä pitkin päivää. Koirakin on viettänyt aikaansa mieluummin sisällä, mikä on todella epätavallista.


Onneksi itikat tätä vielä tottelee. Kaapista löytyi muutama vanha hyttysmyrkky ja kaupasta haettiin lisää. 

Huussiprojektin rinnalle aloitettiin myös mökin maalaus. Viikko sitten pestiin mökin katto ja seinät, tänä viikonloppuna maalattiin pintaan eka kerros uutta väriä. Mökistä tulee todella hieno! Vaikka projekti on vielä täysin kesken, olen fiilistellyt uutta ilmettä koko viikonlopun. Aivan kuin uusi mökki! Kokoan mökin maalauksesta oman postauksen työvaiheineen.

Tietää siis kiireistä kesää ja pensseli tuntuu kasvavan käden jatkeeksi. Mutta sitä tämä mökkeily taitaa olla: paljon työtä, jota ei kuitenkaan kutsu työksi 🤍


Kerrankin sain kuvaan yhdet kynnet! Lisää käsissäni kulkevaa kynsitaidetta löytyy täältä -> https://pin.it/tdgwTssgx

Kommentit

Suositut tekstit