Huussin täysremontti, osa 1



Video meidän huussista ENNEN remonttia.

Muistan vielä hyvin sen päivän, kun ensimmäisen kerran astuin Unholan rantaan. Olimme ajaneet yli kolme tuntia kohteeseen ja pissahätä oli hirveä. Kysyin kiinteistövälittäjältä heti ensimmäisenä, että saanko käydä vessassa ennen kohteeseen tutustumista? Helpompi keskittyä paikkoihin, kun otsaan ei ilmesty kuplaa.... Hän ohjasi minut huussille ja kehaisi, että lattiat on laminaattia. Eipä ole laminaattilattioita, jokaisessa huussissa!

Kiinnitin huussiin huomiota muutoinkin. Ihanan siisti ja hajuton! Olen jättänyt menemättä useampaan huussiin sen takia, että ne ovat olleet niin epäsiistejä. Tutustuminen tähän kohteeseen alkoi siis oikein hyvin.

Kaupat syntyi ja huussi palveli meitä liki neljä vuotta sellaisenaan. Tänä keväänä päätin päivittää huussin uuteen uskoon. Ajattelin ensin, että maalaan vain ulkokuoren, mutta eikös se samalla vaivalla mene sisäpuoleltakin...?

Värimaailmaksi valitsin vihreää valkoisen rinnalle. Mökin alla oli iso läjä paneelia ja niinpä huussi puolipaneloitiin.


Edellinen omistaja oli jättänyt sisustuksen huussiin, osan niistä säästin ja osan laitoin kierrätyskeskukseen. Paneloinnin yhteydessä huussiin vedettiin myös sähköt, tähän asti on pärjätty aurinkokennovalaisimella.

Kun paneelit oli tehty, oli imuroinnin vuoro. Siitepölyt ja hämähäkinverkot sai kyytiä, itse hämähäkit kyllä kiikutin luontoon. Maalasin katon ja seinät uudelleen valkoiseksi, huussin ilme kirkastui jo sillä. Paneelit maalasin Fasad solidilla, sävy L440.



Tässä vaiheessa tiesin jo, että huussista tulee supersöpö! Hiki virtasi ja hyttyset söi, mutta onneksi merivesi oli sen verran lämmintä jo, että uimassa pystyi välillä käymään. Valkoiset osuudet maalasin kerran, paneelit vaati kahden kerroksen.

Seuraavaksi laitettiin paikalleen kaikki sisusteet. Pyyhe- ja paperitelineet ovat sepän takomia ja samaa sarjaa, kuin ovenkahvat ja salvat. Ne säilytin tottakai! Pesuallas ja pinkki vesisäiliö saivat myös jäädä, mutta peilin päivitin uuteen. Edellinen peili oli vain pelkkä peililevy ilman kehyksiä, uudessa peilissä on kuparireunat ja -ketju.


Kulmalistaa paneelin ja seinän välille ei tule ollenkaan vaan siihen laitettiin saariston kuivattamat oksat. Ne ei kuvissa näytä millekään, mutta livenä tosi kivat. Tykkään! Ja niihin liittyy tunteita ja muistoja, sillä ollaan lasten kanssa kerätty jokainen oksa saaristoseikkailuilta.



Kun seinävalo ja hylly oli paikoillaan, huussi alkoi jo näyttää valmiimmalta. Mutta valmis se ei ole, seuraavaksi lattian pariin. Laminaatti sai luvan lähteä ja tilalle tulee tamminen mosaiikkiparketti. Kyllä, parketti. Eipä ole jokaisessa p*skahuussissa parkettia.

Sain tädiltäni useamman laatikon parkettia lahjaksi ja ne laatikot ovat pyörineet autotallin nurkasta seuraavaan. Jospa nyt niistä saisi osan hyödynnettyä.


Muotoilu meni näppärästi kuviosahan avulla ja kiinnitys tapahtui vedenkestävällä Erikeeperillä. Lattian sai tehtyä puoleenväliin asti, sitten oli pakko jättää kaikki kuivumaan ja palata hetkeksi arkeen.

Seuraavassa postauksessa valmis huussi 🤍







Kommentit

Suositut tekstit